en | hr
×

produžene prijave za filmsku reviju mladeži i four river film festival

Kasnite s prijavama? Još biste snimili samo jedan kadar ekstra? Nešto je pošlo po zlu u montaži? Pas vam je pojeo video? Ne brinite, produljili smo prijave za 26. Filmsku reviju mladeži i 14. Four River Film Festival i to do 15. lipnja 2021. godine. Ne čekajte zadnji tren, prijavite se i vidimo se na Reviji i Festivalu koji će se održati od 7. do 11. rujna 2021. u Karlovcu!

Iako je 2020. pred nas stavila neočekivane izazove i prepreke, sigurni smo da to nije obeshrabrilo naše mlade filmaše da budu još kreativniji i naprave mnoštvo fantastičnih filmova. Dragi srednjoškolci, jedva čekamo vidjeti što ste snimili!

S više od 1.600 filmova iz čak 100 zemalja svijeta, 4.000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju, Revija i Festival su najomiljenija i najbrže rastuća destinacija za srednjoškolski film, ali i prilika za pronalaženje svog mjesta u svijetu promatranom kroz objektiv kamere. O uspjehu karlovačkih izdanja najbolje govori činjenica o prošlogodišnjem dosegu od preko 45.000 posjetitelja koji su virtualno zažutili grad!

Ako imate 14 do 20 godina, a dovršili ste film nakon siječnja 2019., natjecati se možete u četiri kategorije – igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil. Da su Revija i Festival itekako dobra odskočna daska u daljnjem filmskom stvaralaštvu znaju pobjednici dosadašnjih izdanja poput redatelja Kaje Šišmanović i Daria Lonjaka, producenata Ivana Kelave, Marine Jurišić i Marije Ratković Vidaković, montažera Maide Srabović, Tomislava Stojanovića i Daniela Pejića te animatora Vjekoslava Živkovića i Luke Hrgovića koji su danas uspješni profesionalci u filmskom svijetu.

Filmska priča na Reviji i Festivalu ne prestaje izlaskom iz kino dvorane! Pored srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, FRaMe i FRFF poznati su po popratnim sadržajima kojima obogaćuju i podržavaju rad srednjoškolaca iz godine u godinu. U rujnu su našim sudionicima dani ispunjeni praktičnim radionicama i masterclassovima, okruglim stolovima i debatama, predstavljanjima partnerskih organizacija, izletima i nastupima glazbenih bendova te večernjim projekcijama profesionalnog filma.

Ako vam ovo sve nije dovoljan poticaj za sudjelovanje, u rukavu imamo još jedan adut. Naime, ova renomirana filmska manifestacija ima jednu od najljepših kino dvorana na svijetu – obale četiriju karlovačkih rijeka. Svaku večer družimo se na drugoj rijeci, na drugom odredištu: Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri. Virtualno ili ne, vidimo se u Karlovcu od 7. do 11. rujna kako bismo ponovo zažutili grad!

Prijave za Reviju i Festival zaprimaju se putem platforme FilmFreeway do 15. lipnja 2021., a sve detalje moguće je pronaći na službenoj web stranici https://frff.com.hr

vijesti iz nesvijesti